Koleksione

Ekspozita “105 vjet Pavarsi Shqiptare”

Muzeu Virtual Flamuri i Kombit Shqiptar dhe  Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar, me mbështetjen e kompanisë “Bijoutiful”, organizojnë në dt 28 Nëntor 2017  “105 vjet Pavarsi Shqiptare”. Ceremonia e çeljes së Ekspozitës do të mbahet ditën e Dielë në orën 11:00 në Hollin kryesor...

Statuti i Republikës Popullore të Shqipërisë 1946

Pjesa e Tretë  Art.95 Flamuri i shtetit të Republikës Popullore të Shqipërisë përfaqëson një fushë të kuqe me në mes një shqiponjë me dy krerë. Mbi shqiponjën ka një yll të kuq me pesë çipa, qëndisur rreth e rrotull me ar. Raporti në mes të gjerësisë dhe të gjatësisë së flamurit...

Kushtetuta dhe material shpjegues 1998

Neni 14 1.Gjuha zyrtare në Republikën e Shqipërisë është shqipja. 2.Flamuri kombëtar është i kuq me një shqiponjë të zezë dykrenore në mes. 3.Stema e Republikës së Shqipërisë paraqet një shqyt me fushë të kuqe me një shqiponjë të zezë dykrenore në mes. Në krye të shqytit, me ngjyrë të artë, është...